Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyümölcsök, zöldségek, diók

A gyümölcsös jegyek egyre népszerűvé váltak az elmúlt években. A növényi jegyek szokatlanabbak, néha illúzión keresztül jelennek meg: példa erre a fehérrépa jegye, amelyet az írisz gyökér néha produkál.

A gyümölcsök és zöldségek általában ellenállnak a desztillációs és extrakciós folyamatoknak a természetes összetételükben található nagyon magas víztartalom miatt, ezért az illatokban megmaradnak a rekonstruált jegyeik. Hatásuk a frissítőtől a zamatosig, egészen a dohosig és titokzatosig terjed.

A gyümölcsök és zöldségek árnyalt textúrát és frissítő érzetet biztosítanak az illatokban. A 2000-es években különösen népszerűek voltak a virágos, gyümölcsös illatok. Az őszibarack és a szilva a klasszikus parfűmök alapjainak fő alkotóelemei lettek, számos ikonikus illat tartalmazza. 

A parfümökben található diófélék közé tartozik a nagyon népszerű mandula, a földimogyoró, a mogyoró. Ezek mind újraalkotott jegyek. A diós jegyek gyönyörű horgonyok lehetnek éteribb vagy földesebb anyagokhoz, például a vetiverhez.