Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fűszerek

A fűszerek a parfümjegyek ismerős illatanyaga, elsősorban annak köszönhetően, hogy régóta szerepelnek az élelmiszerekben. Némelyikük büszke helyet foglal el konyha fűszeres szekrényében, mint például a fahéj, bors, szegfűszeg, koriander, gyömbér. Mások szokatlanabbak: az értékes, kézzel szedett sáfrány, a kömény és a nagyon gyengéd, rózsa árnyalatú rózsaszín bors. Az igazi fűszereket mindig szárítják, de vannak olyan fűszernövények, amelyeknek fűszeres illata van, például az oregánó, ezeket frissen vagy szárazon egyaránt használják.

A fűszereket a "forró/rövid" (intenzív és rövid ideig égő) kategóriába sorolják, ilyen például a fahéj. A "hideg/hosszú" (gyengédebb, inkább hűsítő, mint égető és hosszan tartó utóízű) érzetet, például a koriander, a kömény és a kardamom. Ez segíti a parfümőrt abban, hogy a kívánt hatást érje el, amikor a fűszerekkel az illatfelfogása szerint bánik. Hasonló anyagokkal párosíthatók üzenetük erősítésére, vagy egymás mellé helyezhető elemként szolgálhatnak.