Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zöldek, gyógynövények, páfrányok

A "zöld" kifejezésen a levelek és a frissen vágott fű jegyeit értjük, amelyek pikáns illatot árasztanak. Találunk néhány klasszikus csípős esszenciát, mint például a galbanum, amely valójában egy magas fűfajtából származó gyanta, merev, áthatóan keserű zöld szagprofillal. 

A fügelevél egy szintetikus anyagon keresztül visszaadott egyedi jegy, amely a modern "füge" illatoknak keserű-zöld és kókuszos édes illatát adja. Egy másik különleges levéljegy, amelynek különleges karaktere van, a paradicsomlevél.

Az ibolya levél egy modern zöld "levél" jegy, amely nagyon népszerű. Frissen vágott uborkára emlékeztető vizes érzetet kölcsönöz sok kompozíciónak.. Egy alkategóriát különítenek el a tealevél jegyek, amelyek egyedi aromával gazdagítják a parfümöt, aszerint, hogy a parfümőr melyik fajtát választja (zöld, piros, fehér, fekete, Oolong stb.).

A fűszernövényeket  "aromás jegyeknek" nevezik. Ide tartoznak a főzésből ismert fűszernövények, mint a rozmaring, kakukkfű, menta, tárkony, majoránna, édeskömény, bazsalikom (amely eugenol tartalmának köszönhetően fűszeresnek számít), zsálya, ánizs. 

A páfrány a fougère (franciául páfrány) illatkifejezés angolosítása , amely nem pontosan a természetből származik (a páfránynak minimális illata van), hanem a levendula-tölgymoha-kumarin "egyezményéből", amelyet a titokzatos jegy létrehozására találtak ki. Olyan, mint egy zöld, nyirkos erdő. A hatás az édes és a keserű kölcsönhatása volt egy fás, nyirkos és hűvös karakterrel, a fougères-t a férfias illat lényegévé alakítva.

A páfrányos illatok az erdő földes, nedves és sötét illatát keltik újra. Az aromás fougère-k alkategóriája, amely fűszerekkel és gyógynövényes jegyekkel egészíti ki a klasszikus szerkezetet.